Taxibedrijven in Antwerpen. Welkom bij het overzicht van Antwerpse taxicentrales.

Van deur tot deur met de taxi in Antwerpen

Met de taxi ben je verzekerd van comfortabel en veilig vervoer in Antwerpen. De taxi’s komen overal en zijn ideaal na een avondje uit als het openbaar vervoer niet meer of minder vaak rijdt. Taxi’s in Rotterdam zijn vrij makkelijk te krijgen en kunnen tegenwoordig direct worden herkend aan hun blauwe kentekenplaat. De meeste hebben ook een geel taxibordje op het dak.

Taxistandplaatsen in Antwerpen

Je kunt een taxi aanhouden op straat of je kunt ze vinden bij de grote hotels en bezienswaardigheden. In Antwerpen zijn er taxistandplaatsen op de volgende locaties: De stad Antwerpen richt tegen maart elf taxistandplaatsen in op vijf park-and-ride-locaties (P+R). Met dit proefproject wil de stad meer alternatieven bieden om vanop een park-and-ride de stad te bereiken. P+R’s zijn namelijk een gemakkelijke locatie om van het ene vervoersmiddel naar het andere over te stappen. Momenteel wordt de taxi nog niet vaak gebruikt om de laatste kilometer(s) naar de stad af te leggen, maar met de aanleg van taxistandplaatsen wordt dit binnenkort een bijkomende optie.

Park-and-ride Blancefloer krijgt vier taxistandplaatsen. Aan Olympiade komen twee taxistandplaatsen. Aan de parking van station Antwerpen-Zuid worden ook twee plaatsen ingericht. In Merksem komen er aan de P+R Keizershoek twee plaatsen. Aan Bosuil in Deurne komt één plaats. Op straat kun je een taxi aanhouden door je arm uit te steken. Een taxi Antwerpen is beschikbaar  als het lampje op het dak van de taxi aan is.

Taxibedrijven in Antwerpen

Er zijn veel taxibedrijven in Antwerpen , veelal kleine bedrijven, maar er zijn ook een aantal grote taxibedrijven met wel honderden taxi´s. Het meest bekende taxibedrijf in Antwerpen is Global taxi). Andere bekende taxibedrijven in Antwerpen zijn de Vlaardingse Taxi CentraleSt Job Taxi en de Schiedam Taxi Centrale. Onderaan deze pagina vind je de contactgegevens van deze taxibedrijven. Luchthavenvervoer Zaventem antwerpen